![[Image: foxconnlogo.jpg]](http://www.sakhtafzarmag.com/images/imgbase/14-Fri-Sep-2-11/11c7978482/foxconnlogo.jpg)
فاکسکان یکی از شرکتهای فعال در دنیای سختافزار است که یکی از اهدافش ارائه محصولات با کیفیت بالا و قیمت پایین است. فعالیت اصلی شرکت فاکسکان عموما در معرض دید کاربران نیست، بلکه قطعات تولید شده این شرکت در دل محصولات پرفروش شرکتهای معتبری مانند نوکیا، موتورولا (مدتی قبل توسط گوگل خریداری شد)، اپل، هیولت پاکارد (HP)، مایکروسافت، سونی و اینتل قرار دارد. فاکسکان یک نام تجاری است و نام اصلی این شرکت تایوانی "هون های پریسیژن اینداستری" (Hon Hai Presicion Industry) است که در سال 1974 و با سرمایه 7500 دلار امریکا در حومه شهر شنژن تاسیس شد. موسس فاکسکان فردی به نام "Terry Gou " بود که همچنان در این سمت مشغول به کار است. اولین محصول فاکسکان یک قطعه کامپیوتری نبود، بلکه اولین محصول تولید شده توسط این شرکت کنسول بازی Atari 2600 بود که در سال 1977 به بازار ارائه شد. فاکسکان بزرگترین تولیدکننده و صادرکننده کشور چین است. همچنین این شرکت لقب بزرگترین تولیدکننده تجهیزات الکترونیکی در جهان را نیز به همراه دارد. مجموعه کارخانههای این شرکت به اندازهای وسیع و بزرگ است که به آنها لقب شهر فاکسکان دادهاند. کارخانه مرکزی در شنژن 3 کیلومتر مربع مساحت دارد و شامل 15 کارخانه تولیدی است. شهر فاکسکان امکاناتی مانند فروشگاه، بانک، رستوران، کتابخانه، بیمارستان را داراست و اخبار شرکت توسط شبکه تلویزیونی اختصاصی به نام Foxconn TV منتشر میگردد. محوطه کارخانه در شنژن که در سال 1988 بنا شده، یک گورستان دسته جمعی است که قدمتی 300 ساله دارد. این قبرستان متعلق به قوم Hakka است و اجساد 1000 کودک را در خود جای داده است. طبق قانونی که در دهه 70 میلادی در این منطقه نسبت به داشتن تنها یک فرزند برای هر خانواده وضع گردید، خانوادهها وادار به کشتن نوزادان خود بودند. این گورستان در سال 1988 جزو اموال وقف شده اعلام گردید. (روی ادامه متن کلیک کنید)
![[Image: 9806-workers-stand-at-the-gate-of-a-foxc...373888.jpg]](http://www.sakhtafzarmag.com/images/imgbase/14-Fri-Sep-2-11/1230aebc72/9806-workers-stand-at-the-gate-of-a-foxconn-factory-in-the-townsh-e1302680373888.jpg)
![[Image: inferno%20katana_box.jpg]](http://www.sakhtafzarmag.com/images/imgbase/14-Fri-Sep-2-11/12113e7080/inferno%20katana_box.jpg)
معرفی محصولات
محصولات تولید شده توسط فاکسکان شامل مادربورد، نتتاپ و خنککننده های پردازنده (برای پردازنده های اینتل) است. البته تا سال 2006 کارتهای گرافیک انویدیا، پاور و کیس نیز در این شرکت در حال تولید بودند. به طور کلی مادربوردهای فاکسکان در سه رده به بازار ارائه میگردند که این سه رده شامل:
Quantom Force: که نماد قدرت و پایداری در اورکلاکینگ است و از خنککنندههای چند حالته، کارت صدای پیشرفته و سنسورها و دیباگرهای سختافزاری در آن استفاده شده است. کوانتوم فورس شامل محصولاتی مانند Flaming Blade و BloodRage برای پردازندههای سوکت Infreno Katana ،LGA1366 برای پردازندههای سوکت LGA1156 و Rattler برای سوکت LGA155 شرکت اینتل است.
Digital Life: خانواده دیجیتال لایف جهت پردازشهای محاسباتی و قابلیتهای چندرسانهای تولید میگردد. در این سری Renaissance برای سوکت LGA1366 اینتل و Cinema Deluxe برای سوکت AM3 شرکت AMD تولید میگردند. در نهایت مادربوردهای متوسط که شامل طیف وسیعی از محصولات هستند که برای کاربردهای استاندارد عرضه میگردند.
![[Image: foxconn_nettop_a3500_barebone_negro.jpg]](http://www.sakhtafzarmag.com/images/imgbase/14-Fri-Sep-2-11/12113e7080/foxconn_nettop_a3500_barebone_negro.jpg)
اما در سال 2011 فاکسکان محصولی جدید مانند نتتاپ را به بازار معرفی کرد. نتتاپها دستگاهی بسیار کوچک و با وزنی کمتر از 500 گرم هستند که جهت استفاده برای وبگردی به بازار عرضه میگردند. نتتاپها قابلیت نصب در پنل پشتی مانیتور را نیز دارند. خانواده نتتاپهای فاکسکان سه عضو دارد که دو عضو اینتلی و یک عضو آن از خانواده AMD است. نتتاپ A3500 فاکسکان قدرتمندترین نتتاپ جهان است و از پردازنده AMD E350 بهره میبرد. عموما نتتاپها به دلیل مصرف بسیار ناچیز برق در کشورهای صنعتی طرفدار بسیار زیادی دارند. نتتاپهای فاکسکان تمام تجهیزات ارتباطی برای راهاندازی شبکههای کابلی و بیسیم را داراست. تولیدات فاکسکان شامل کنسولهای بازی شرکتهای سونی، مایکروسافت و نینتندو، مدلهای مختلف آی پاد شرکت اپل و 75 درصد قطعات مصرفی برای محصولات دل، اچ پی، سیسکو، نوکیا، اینتل، موتورولا و مایکروسافت نیز است.
فناوریهای انحصاری
فاکسکان تاکنون 21000 اختراع ثبت شده دارد که نتیجه تلاش 15000 مهندس ارشد این شرکت است. اما انحصاریترین فناوریهای فاکسکان در مادربوردهای سری کوانتوم فورس استفاده میگردند. این مادربورد مجهز به مدار تغذیه هیبریدی، خنککنندههای چند حالته که قابلیت خنککنندگی با هوا، نیتروژن، آب و Passive (غیرفعال که همان خنککننده رایج در مادربوردها است) را دارند، است که این موضوع این سری از محصولات فاکسکان را به رقیب جدی برای دیگر محصولات همرده خود تبدیل کرده است.
![[Image: rtr2ed9l.jpg]](http://www.sakhtafzarmag.com/images/imgbase/14-Fri-Sep-2-11/1230aebc72/rtr2ed9l.jpg)
جنگ روبات و انسان
طبق آمار سال 2010، فاکسکان 920 هزار کارمند در آسیا (چین)، اروپا (اسلواکی، لهستان و جمهوری چک)، هندوستان، مکزیک و برزیل دارد. اما نیمی از این تعداد در کارخانه مرکزی در شنژن و در منطقه شهر فاکسکان مشغول به کار هستند. در سال 2011 این شرکت درگیر مشکلی عجیب و نادر در جهان گردید، خودکشی 13 کارمند فاکسکان به دلیل ساعات کاری بالا و دستمزد پایین مشکلات حقوقی بسیاری بوجود آورد. اولین خودکشی توسط Sun Danyong بیست و پنج ساله و به دلیل از دست دادن نمونه اولیه iPhone 4 ثبت گردید. کارکنان وادار به 16 ساعت کار در شبانه روز هستند و پیش از خودکشیها تنها 40 یورو در ماه حقوق دریافت میکردند که برای رفع مشکلات کارکنان و پاسخ به اعتراضات، این مبلغ به 143 دلار در ماه افزایش پیدا کرد. فاکسکان برای جلوگیری از مرگ کارکنان زیر پنجرههای خوابگاه کارکنان حفاظ و جان پناه نصب کرد. همچنین در سال 2010، کارمندی 23 ساله به نام Chen Long که در خط مونتاژ مشغول به کار بود، به دلیل کار زیاد (60 ساعت در هفته) دچار ضعف شدید جسمانی گردید. خانواده وی قصد مستعفی کردن وی را داشتند که توسط کارخانه تهدید به پرداخت غرامت گشتند. Chen Long یک ماه بعد به دلیل ضعف شدید جسمانی در خیابان بیهوش گردید و از دنیا رفت. البته شرایط کاری در فاکسکان بسیار وحشتناکتر از چیزی است که تصور میکنید، صحبت کردن کارکنان با هم یا رفتن به توالت، خارج از ساعتهای استراحت ممنوع است و در صورت عدم رعایت، فورا اخراج میگردند. اما هنوز داستان تمام نشده است و کارکنان و خانواده آنها باید تعهد کاری امضا کنند که طبق آن، افراد اقدام به خودکشی نکنند و در صورت عدم رعایت، بازماندگان باید خسارت مالی وارد شده به شرکت را پرداخت کنند. در اکتبر 2010، بیش از سیصد تن از کارکنان کارخانه فاکسکان در هند به دلیل شرکت در اعتصاب دستگیر و روانه زندان شدند. البته تمام کارکنان دستگیر شده به قید ضمانت آزاد گشتند. تمام مشکلات فوق سبب شد تا فاکسکان اقدام به خرید یک میلیون ربات جهت فعالیت در خطوط تولید خود کند. آنها بر این باورند که روباتها نیازی به استراحت ندارند، حقوقی دریافت نمیکنند و اعتراضی نسبت به مسایل مختلف نخواهند داشت!! در صورت اضافه شدن این تعداد روبات، مجموع پرسنل فاکسکان در جهان به حدود 2 میلیون خواهد رسید.
وضعیت مالی
طبق آمار سال 2010، درآمد فاکسکان 59،3 میلیارد دلار (1،4 درصد کمتر از سال 2008) است که سودی خالصی معادل 2،2 میلیارد دلار (31،1 درصد بیشتر از سال 2008) عاید این شرکت کرده است. در حالی که شرکتهای بسیاری دچار رکود اقتصادی شدهاند، فاکسکان به دلیل عدم حضور مستقیم در بازار، همچنان به سودآوری ادامه میدهد. البته آتشسوزی در خط تولید iPad در کارخانه ژنگدو مشکلات مالی برای فاکسکان بوجود آورده است که مطمئنا در آمارهای سال جاری تاثیر خود را نشان میدهد. در این حادثه سه تن از کارکنان کشته و 15 نفر زخمی شدند.البته براساس ادعای مدیران شرکت ترمیم و بازسازی این خط تولید آغاز شده است.
شرکای تجاری و نماینده ایران
فاکسکان رابطه بسیار خوبی با تمام غولهای فناوری جهان دارد و این موفقیت را مدیون کیفیت بالای محصولات تولیدی با ضریب ایمنی بالا است. شرکای تجاری فاکسکان بسیار زیاد هستند که در به اسامی تعدادی از انها اشاره میکنیم: اپل، ایسر، ایسوز (ایسوس)، ازراک (Asrock)، اینتل، سیسکو، هیولت پاکارد، دل، نینتندو، نوکیا، مایکروسافت، MSI، سونی اریکسون و Vizio. اشاره به این موضوع حائز اهمیت است که محصولات فاکسکان در ایران توسط شرکت دریا کامپیوتر پشتیبانی میگردند. دریا کامپیوتر در سال 1379 توسط آقای مصطفی خوشگو تاسیس گردید.
منبع: www.infoboy.ir