ای ام دی یا اینتل کدامیک بهتر است؟ این سوالی است که بارها و بارها شنیده و یا مقالات مختلفی در مورد آن خوانده ایم. با یک جستجو در اینترنت در می یابیم که صدها مقاله در این باره وجود دارد. اما تیم فنی شرکت سینا کامپیوتر در این مقاله سعی در روشن کردن موضوع به طریقه دیگری دارد. جدا از تست های تیم های مختلف که در اینترنت وجود دارد ما سعی کردیم بصورت عملی محصول این دو شرکت بزرگ را در حد توانمان مورد ارزیابی قرار دهیم...
ما در این آزمایش سعی مان بر این است که از نرم افزار های بنچ مارک دوری کرده و در یک محیط واقعی تست را با نرم افزارهایی که کاربران هر روز با آن سرو کار دارند انجام دهیم. در انتخاب سی پی یو مدل هایی در نظر گرفته شده که در حال حاضر پر فروش ترینها هستند نه بهترین ها با قیمتهای سرسام آور!! ما سه مدل CPU ای ام دی و سه مدل اینتل در رنج قیمت ۷۵ و ۱۴۰ و ۱۸۰ هزار تومان در نظر گرفتیم که آنها را در ده محیط مختلف تست کردیم. ما از پیکر بندی ۲ گیگابایت رم Geil باس ۸۰۰ و گرافیک FX8600 و هارد 320 SATA 16m در محیط ویندوز XP SP2 بطور مشترک استفاده کردیم. ما از پلاتفرم AMD مبتنی بر چیپست NF5 و پلاتفرم INTEL مبتنی بر چیپست intel P965 استفاده کردیم. در ادامه به شرح تک تک آزمایش ها می پردازیم.
اولین آزمایش ما با نرم افزار معروف winrar3.6 که هر کاربری هر روز با آن سرو کار دارد؛ است. ما از ۶۶ فایل در مجموع به حجم 311MB استفاده و آن را فشرده کرده و مدت زمان اتمام کار را اندازه گیری کردیم.

دومین آزمایش تبدیل ۵ دقیقه فیلم DVD به DivX است که دلیل انتخاب ما فراگیر شدن این فرمت است که بعلت حجم نسبتا کم و کیفیت بالا کاربرد بسیاری در به اشتراک گذاشتن فایل های تصویری در اینترنت دارد.

سومین آزمایش تبدیل AudioCD به MP3 هستش که نیازی به توضیح نداره. ما در این تست ۵۷ دقیقه فایل صوتی را به MP3 تبدیل کردیم.

چهارمین آزمایش هم تبدیل فایل های صوتی بود. چون این روزها فرمت های زیادی از فایل های صوتی مورد استفاده قرار می گیرد. ما با نرم افزار iTune ؛ ۵۷ دقیقه فایل Wave را تبدیل به AAC کردیم.

در پنجمین آزمایش باز سراغ فایل های تصویری رفتیم که تبدیل این فرمتها به جرأت می توان گفت بیشترین فشار را روی سیستم می آورد. با گسترش دوربین های DV و نیاز تبدیل آن به فرمتهای دیگر؛ اینبار با نرم افزار420MB Windows media encoder فایل DV را به WMV تبدیل کردیم که نتیجه به شرح زیر است.

ششمین آزمایش و باز هم تبدیل فایل های تصویری! با آمدن استاندارد جدید HDDVD و فراگیر شدن آن در آینده نزدیک ما بر آن شدیم آزمایشی را در این زمینه انجام دهیم تا از قافله عقب نمانیم. ۱۵ ثانیه فایل HDDVD ۱۹۲۰x۱۰۸۰ را با Primiere pro 2.0 تبدیل به WMV ۱۲۹۰x۸۰۰ کردیم که نتایج آن برایمان بسیار جالب بود!

هفتمین آزمایش با نرم افزار معروف Photoshop CS3 از شرکت بزرگ Adobe. ما در این تست ۵ عکس با رزولوشن بالای ۳۲۰۰x۲۴۰۰ را انتخاب کردیم و ۵ فیلتر را در آن اعمال کردیم.

هشتمین آزمایش ما برای طرفداران Office بود. تبدیل ۸۶۰ صفحه فایل Word به PDF. که نتایج آن برایمان قابل پیش بینی بود.

نهمین آزمایش ما اسکن فایلها با MCAFEE VIRUS SCAN PLUS 2007 بود.

و در آخر هم آزمایشی برای طرفداران پرو پا قرص بازهای سه بعدی که تعدادشون هم کم نیست. بطوریکه یکی از مهمترین فاکتور های تست و انتخاب قطعات همین گرافیک سه بعدی می باشد. ما بازی Battlefield 2 را انتخاب کردیم که نمودار؛ تعداد فریم را در رزولوشن ۱۰۲۴x۷۶۸ نشان می دهد.

در آخر هم دیدیم بد نیست نموداری از حرارت سی پی یو ها در حالت فشار کاری ۱۰۰٪ داشته باشیم چون مطمئنأ خیلی ها در این رابطه کاملأ در اشتباه هستند.

نتیجه گیری اینکه INTEL یا AMD کدامیک واقعأ برتر است را در یک نظرسنجی به عهده خودتان می گذاریم؛ لطفأ در نظرسنجی ما شرکت کنید. ما در این مورد اظهار نظر نمی کنیم چون سعی داشتیم مقاله یکطرفه نباشد اما چیزی که مسلم است با اینکه دو شرکت از تکنولوژی های بسیار متفاوتی برای پردازش دیتا استفاده می کنند ولی نتیجه کار تقریبا یکسان است. از لحاظ طراحی ساخت؛ این دو محصول تفاوتهای چشمگیری دارند که توضیح در مورد آن را به وقت دیگری می گذاریم.